Orang sedang view blog Lovely

Followers

Thursday, February 24, 2011

LOVE Driving (Tapi sokmo sesat)

Salam..


Introduction...


Al kisah nak disebutkan cerita arini lovely leenda dapat satu panggilan..Panggilan dari nombor yang tak dikenali...dari siape?? Dirahsiakan..Orang yang membuat panggilan tersebut mengarahkan lovely leenda ke satu tempat..Tempat yang bunyinya sungguh asing buat lovely leenda..Di mana? Jalan Kebudayaan katanya..


Macam biasa, kalau diarahkan utk ke satu tmpt yg pelik2, lovely leenda akan panik dan gabra..sebab ape? seperti semua org sedia maklum, lovely leenda mmg lemah dalam geografi dan dan peta lokasi...madang nak sesat...silap2 bole smpai ke Vietnam kalau tak dibendung...huhu

Okla, berbalik kpd cerita asal, by hook or by crook, lovely leenda mesti kena sampai ke jalan kebudayaan tu...sebab ape? dirahsiakn juga...hihi...(mesti korang sakit ati kan...)

Pusing punya pusing punya pusing punya pusing (dalam sejam gak memusing),akhirnya lovely leenda jumpa jugak tempat yg dicari2...dapat juga berjumpa dgn org yg buat panggilan tersebut...Lebih kurang 30 minit semuanya dah selesai....Apa yg selesai?? (Juga dirahsiakan..)


Tapi kan...kalau u all nak tau, waktu lovely leenda otw nak balik, lovely leenda ternmpak satu bangunan yg sgt2 familiar buat lovely leenda...selalu jgk lovely leenda melepak kat situ...nak tau bangunan ape? 

Ha...inilah tmpt nye...(bukan pic sebenar)


Rupanya kedai yg slalu lovely leenda lepak
 ni berada di belakang bangunan yg
lovely leenda dok cari2 tadi...adoyai...

Old Town white coffee yg selalu menjadi tmpat lepaking lovely leenda tu berada di jalan kebudayaan juga...hahhahaha..tak penah aku amek tau selama ni...


Okla, ape2 pon Alhamdulillah...second step done untuk ari ni.. Ape yg done? Dirahsiakn lagi....(huahuahauhaua)


Mesti korang rindukan Doktor Lurve kan?? Dia ada tu...Dok nunggu jek nk bagi komen...


Doktor Lurve say:

Apela yg dirahsiakan sgt oleh lovely leenda tu ek? Agak2 korang tau x? kalau tau, soseh2 kan lah dgn Dr Lurve eh...teringin gak nak tau...hihi

Ape2 pon, sian Dr Lurve tgk lovely leenda yg sokmo sesat ni..tapi jgnlah menyalahkan diri sendiri sgt k...

Setiap orang dikurniakan dengan kelebihan dan kekurangan.. ada yang pandai menyanyi tapi tak reti matematik.. ada lak yang pandai matematik, tapi suara ke laut..macam tu jugak dgn kita punye memori.. Ada org boleh ingat jalan dgn baik, tapi susah nak ingat no telefon.. ada pulak boleh ingat nombor dgn baik, tapi tak boleh ingat jalan dan selalu sesat..Rasanya normal, takde apa yang perlu dirisaukan..

Sebab semuanya bergantung dgn bahagian otak yg mengawal sesuatu fungsi tu..

Kalau susah ingat jalan, mungkin disebabkan bahagian otak yg kawal topographic memory tu kurang develop.. itu biasa.. kalau masih boleh drive, boleh pegi keje dan masih tak menjejaskan kehidupan, insyaallah takde masalah.. 

Tapi kalau sampai tahap teruk tak boleh ingat langsung jalan nak pegi kedai yg dekat rumah, tu boleh jadi abnormal la.. huahuahuahua (oooppss sory, Dr Lurve ter "over" pulak...berjangkit lovely leenda la nih)

Jumpa di entri berikutnya k....see ya!!












1 comment:

  1. madang sesat!
    aku nih boleh lah terime..sbb x drive :P

    ReplyDelete