Orang sedang view blog Lovely

Followers

Monday, February 21, 2011

LOVE to Sleep

Salam..

Introduction

Bukan...bukan,...lovely leenda bukan kaki tido..arini lovely leenda rase tak berupaya sangat...badan lesu...lemah longlai...nak melelapkan mata sgt2...tapi lovely leenda gagahkan diri untuk mengupdate blog (dgn keadaan mata yang dah rabak)

Ok, u all mesti nak tau kenapa lovely leenda tak bermaya arini kan...actually, lovely leenda tak bape sihat...dlm erti kata lain food poisoning kot..abis kuar semua,..pegi keje muka maintain ok jek...tapi dalam perutku, Tuhan saja yang tahu....

Erm....setelah membuat analisis dan penilaiaian oleh pakar2 farmasi keluarga Pak Mail, lovely leenda dapat rumuskan di sini punca lovely leenda sakit perut kemungkinan besar disebabkan benda ni......nak tau benda ape? sila klik Pengat keledek Cik Tini.

Lovely leenda bukan nak serkap jarang atau sabotaj...tapi menurut pakar farmasi Ramiah Awang (mama saya), mama saya dimaklumkan oleh Cik tini sendiri bahawasanya cik tini juga mengalami masalah sakit perut seperti saya pada hari ini...Kemungkinan besar dia juga tgh lemah longlai sekarang ni..sebab tu lovely leenda tak nmpak dia update blog arini.,,hihi

Apa2 pon, lovely leenda dah beransur pulih...da rase ok skit..Alhamdulillah...tapi masih tak selera telan makanan..Skg ni lovely leenda cuma teringin nak hirup barli panas..

So, adik lovely leenda yg bernama "mimie yg rajin" telah berbesar hati untuk masakkan barli panas untuk lovely leenda..

Tunggu jelah dia update entri cara2 nak masak barli k...Dr Lurve ada nak pesan ape2 ke arini?


Doktor Lurve say:

Kesian lovely leenda..perut tak sihat plak arini yer..Doktor Lurve nasihatkan pada sape2 yang mengalami nasib yang sama mcm lovely leenda, Sila ikut tips2 berikut k...

1) Banyakkan minum air untuk menggantikan cairan yang hilang..

2) Ambil minuman suam, minuman halia tanpa gas atau jus epal selama sehari

3) Elakkan ambil air teh pekat.Selalu org ckp, kalau kita mengalami diarrhea mcm lovely leenda ni, kena minum teh pekat...Iyer, mmg teh pekat boleh mengurangkan diarrhea, tapi ia tak berapa elok untuk perut selepas kita pulih dari diarrhea...Apa yg tak elok tu? Kita akan mengalami sembilu plak...eh bukan sembilu...sembelit..(segan nak ckp sebenarnya)..hihi...

Ok, jumpa di entri yang berikutnya k!!








7 comments:

  1. ceh! cik t'nie x main msak barli..td masak siakap kukus tau..hihi..tp ngah hegeh2x taip sbb baru bangun dr tidoq

    ReplyDelete
  2. banyakkan minum air masak..hakhaka..

    ReplyDelete
  3. peewitt... singgah lalu dan follow blog ni... keh3.. if sudi, follow back ok... :)

    ReplyDelete
  4. singgah dari segmen abg ben..:)

    meh singgah umah..
    http://laydie-dda.blogspot.com

    keep in touch yeee..♥♥

    ReplyDelete